Onko kehosi pahin vihollisesi?

Onko kehosi pahin vihollisesi?

6.4.2018 Yleinen 0

Heitetäänpä ajatus – maailmassa on 7 miljardia aivan erilaista vartaloa, ryppyineen, arpineen ja kuhmuroineen. Miksi silti niin moni meistä kuvittelee oman kehonsa olevan vääränlainen ja epänormaali? Tuntuuko sinusta että JUURI SINÄ olet hassun näköinen, poikkeava, liian lihava, liian karvainen, liian laiha, liian ruma, häpeät ihoasi, häpyhuuliasi, reisiäsi, varpaitasi, sairauksiasi, selluliittejäsi? Et ole yksin.

Olisi aika tehdä kunnon kehokapina ulkonäköpaineita vastaan, antaa kehoillemme rauha olla sellaisia kuin ne ovat, niin itsemme kuin toistemme. Lopettaa kehon kontrolloiminen ja arvosteleminen. Jokainen joka vihaa omaa kehoaan, samalla tuomitsee sisällään jonkun toisen kehon huonoksi. Ollaan lempeitä itseämme ja toisiamme kohtaan. Lopetetaan arvosteleminen.bodypositivity, keho, kroppa, hyvänolontila oranotango

Keskitymmekö liikaa ulkoiseen olemukseemme ja sen parantelemiseen?

Itämaisessa lääketieteessä keho nähdään kokonaisvaltaisena, energeettisenä olentona. Keho viestii meille koko ajan, hyvän ja pahan olon tunteina. Keho ei ole pelkkä kuori, vaan se on elinvoimamme keskus, jonka kautta myös ilmaisemme itseämme. Keho on samalla meidän fyysiset rajamme ja sen kautta suojelemme ja puolustamme itseämme.

Mikäli emme näe kehon sisäisen ja ulkoisen välisen yhteyden tärkeyttä, emme myöskään havahdu kuulemaan kehomme viestejä, esimerkiksi stressistä ja kiireestä. Keho ei enää jaksa, mutta se ei ole välttämättä kehon syy, vaan johtuu usein siitä, että kiireinen ja epäterveellinen elämä on polttanut elinvoiman loppuun. Sairaus on sisimpämme väsymyksen merkki, signaali että voisi olla elämänmuutoksen paikka, aika alkaa vihdoin kuunnella kehoa. Miten keho voisi voida hyvin jos siihen jatkuvasti kohdistuu negatiivisuutta ja moitteita?

Miten sinä näet kehosi? Onko se ruma/kaunis vai toimiva, vahva, sitkeä, sinnikäs, kestänyt monta kolhua, vieläkin elossa?

Mieti miten kehoa kohtelet ja miten sille puhut, sillä kaikki se tallentuu solujesi muistiin.

Terve ja rakastava yhteys omaan kehoon on avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Miten siis voisimme nauttia omasta kehollisuudestamme enemmän? Keinoja saada yhteys kehoon on vaikkapa mukava liikunta – villiinny esimerkiksi tanssissa ja anna mennä – rauhoittuminen meditaatioon tai parantava kosketus, kuten hieronta. Myös luonnossa usein tunnemme syvää rauhaa ja vatsanpohjasta kumpuavaa hyvää oloa. Luonnossa olo laskee myös stressihormonien tasoa veressä.

Kun ihmisellä on hyvä olo kehossaan, se näkyy myös ulospäin, säteilevyytenä. Sitä ei voi olla huomaamatta. Älä siis liikaa mieti miltä kehosi näyttää, vaan ota uudenlainen suhde kehoosi ja hoida sitä. Se on ystävä, ei vihollinen. Keho on kuin ainutlaatuinen kasvi, elävä organismi, josta on pidettävä huolta. Mitä enemmän vuodatat siihen rakkautta ja välittämistä, sitä paremmin se voi ja hehkuu myös ulospäin.

Ja koska olemme kaikki erilaisia, tarvitsemme jokainen myös yksilöllistä hoitoa kipuihinsa, niin henkisiin kuin fyysisiin.
Meille jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on.
Tämä on kehojen suhteen tuomitsemisvapaa alue.