Ayurvedinen käsi- ja jalkahieronta

“Sairaudet eivät tule hänen luokseen, joka hieroo jalkansa ennen nukkumaan menoa, aivan kuten käärmeet eivät lähesty kotkaa.”

Ayurvedinen jalka- ja käsihieronta perustuu perinteiseen intialaiseen hierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä onkin jalka- ja käsihieronnalla hyvin erityinen asema. Jalat ja kädet joutuvat kokemaan elämän aikana monenlaista, joten niiden hoitaminen on erityisen tärkeää. 

Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös marmapisteitä.

Ayurvedassa käytetään toisinaan hoidoissa avuksi metalleja. Jalka- ja käsihieronnassa käytetään 
pronssista Kasamaljaa, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Hieronnan hyötyä voidaan lisätä valitsemalla oikea hierontaöljy.  Seesamiöljy on yleisimmin käytetty öljy, joka tasapainottaa kaikkia doshia. Se sisältää runsaasti rasvaliukoisia vitamiineja, siinä on korkea mineraalisisältö ja se on hyvin säilyvää. Seesamiöljy on voimakas antioksidantti, se imeytyy hyvin ja on erittäin ihoa ravitsevaa. 

Hoitoöljy voidaan valita myös doshatyypin mukaan. 

Hoidon vaikutuksia: puhdistaa, lievittää lihasjännityksiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa, tehostaa hermoston toimintaa, lievittää kipua, rentouttaa ja vähentää stressiä, auttaa unettomuuteen, ravitsee ihoa, ehkäisee iskiasta, auttaa kuulon ja näön ylläpitämisessä, säilyttää terveyden ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa.