Ayurveda

MITÄ AYURVEDA ON?

Ayurveda on ikivanha intialainen terveydenhoitojärjestelmä jonka juuret ovat hindulaisessa veda-filosofiassa. Sana ’ayurveda’ tarkoittaa elämän tiedettä.

Ayurvedan pyrkimyksenä on edistää onnellisuutta ja terveyttä sekä luoda harmoniaa ja tasapainoa elämän eri osa-alueiden välille. 

Ayurvediset hieronnat, sekä omalle kehotyypille (dosha) sopiva ruokavalio puhdistavat kehoa kuona-aineista ja myrkyistä ja saavat aktivoitumaan elimistön oman kyvyn parantaa itse itsensä.

AYURVEDISET HIERONNAT:

Olennainen osa ayurvedaa ovat öljyhieronnat. Hoidoissa stimuloidaan ja tasapainotetaan kehon energiavirtoja ja saadaan elinvoima eli prana virtaamaan. Keho saa uutta elinvoimaa mikä saa sen omat puolustusmekanismit elpymään. Näin ennaltaehkäistään erilaisten sairauksien puhkeamisia, jotka johtuvat kehon epätasapainotilasta.

Krooninen stressi vaivaa nykyaikana monia. Terapeuttinen kosketus rentouttaa, lievittää stressiä ja saa soluissa erittymään oksitosiini-hormonia. Hieronnat elvyttävät, puhdistavat ja uudistavat elimistöä. Ne aktivoivat verenkiertoa sekä lymfakiertoa, jolloin ravinteet ja happi kulkeutuvat paremmin kudoksiin ja kuona-aineet poistuvat elimistöstä.

Hieronnat voivat auttaa mm. päänsärkyyn, kipuihin, jännityksiin, unettomuuteen, stressiin.

Ayurvedahieronta on myös ihana hemmotteluhetki jonka jälkeen hehkut  sekä sisäisesti että ulkoisesti.