Sanna

Olen Kiinalaisen lääketieteen terapeutti. Osaamisalueisiini kuuluu akupunktio, guashaus, kuivakuppaus, imukuppihieronta, akupainanta sekä ravitsemus. Jatkokouluttaudun myös koko ajan, mm. shiatsun parissa. Ammatiltani kuntoutushoitajana hyödynnän hoitaessani länsimaisen terveyden näkemyksiä.

Lisäksi työskentelen puutarhurina, ja minulle on tärkeää luonto, ihmisen luontoyhteys ja yrtit sekä luonnonmukainen ravinto.

Ajauduin kiinalaisen lääketieteen pariin sattumalta etsiessäni apua omiin selittämättömiin terveysongelmiini. Olin tutkinut vaihtoehtoisia hoitomuotoja jo pitkään etsiessäni apua omaan reistailevaan terveyteeni. Vasta kun löysin kiinalaisen lääketieteeseen aloin ymmärtää mistä ongelmani johtuivat. Sain myös konkreettista apua akupunktiosta. Kiinalainen lääketiede alkoi tuntua omalta jutulta, ja siitä on tullut minulle intohimo, josta riittää ammennettavaa koko loppuelämäksi.

En tee pakettihoitoja, vaan jokainen hoito on yksilöllinen, minkä takia alkuhaastattelu on tärkeä. Haluan kohdata ihmisen ja ymmärtää hoidettavan tarpeen kunnolla.

Hoitaminen on joka kerta mielenkiintoinen tutkimusmatka, johon sukellan; josta aina opin ja oivallan uutta. Koen sen myös hyvin luovana tekemisenä, parantamisen taiteena, jossa voi kokea hienoja onnistumisia. Hoitamisessa ei kuitenkaan koskaan tule olemaan valmis tai kaikkitietävä näissä asioissa.

Usein ihminen hakeutuu hoitoon elämän taitekohdassa. Hoidot voivat auttaa saamaan yhteyden itseen, sisimpään, mistä vastaukset usein löytyvät. Monesti kertoessaan itsestään, ihminen itse oivaltaa ja selvittää ongelmansa juuren. Jo se, että saa keventää sydäntään, on oleellinen osa hoitoa.